Ontwikkeltrajecten en praktijkleren

Als jij aan het werk wilt en je eigen inkomen wilt verdienen maar je hebt ondersteuning nodig bij het zetten van (opnieuw) een eerste stap naar werk of praktijkleren dan kun je bij ons instroomportaal terecht voor een ontwikkeltraject. Een ontwikkeltraject duurt bij ons maximaal een jaar, maar kan ook veel korter duren. Dat is afhankelijk van jouw persoonlijke omstandigheden.

Kijken naar mogelijkheden

Tijdens het traject gaan we samen met jou kijken naar jouw mogelijkheden. Maar ook op welke punten jij je vaardigheden verder wilt ontwikkelen. Gedurende het traject werk je hier aan, op verschillende plekken binnen ons bedrijf, en soms ook buiten ons bedrijf. Aan het eind van het traject stroom je uit met een advies, en ondersteunen wij je bij het zetten van de volgende stap.

 

Praktijkverklaring

Een ontwikkeltraject kan ook gericht zijn op het halen van een praktijkverklaring. Lukt het jou (nog) niet om een mbo-diploma te halen? Wil jij graag kunnen laten zien wat jij kan? Bij ons kun je in de praktijk leren. Dat betekent dat je tijdens het werken bij ons je praktijkervaring opdoet en je je richt op het halen van een praktijkverklaring. Dat kan voor alle opleidingen waar we leerwerkbedrijf voor zijn.

Hoe werkt het?

Voor een ontwikkeltraject bij iederz kun je je aanmelden bij het Instroomportaal. Als je je aanmeldt krijg je eerst een intake-gesprek met onze arbeidsdeskundige. Tijdens dit intake-gesprek kijken we samen met jou wat we voor je kunnen betekenen en waar jouw ontwikkelpunten liggen. Met de coaches van het instroomportaal werk je aan deze ontwikkelpunten. Daarna ga je onder leiding van een werkleider op een productieafdeling binnen ons bedrijf hiermee verder.

Afhankelijk van je voortgang, je mogelijkheden én wensen kunnen we in de volgende fase binnen of buiten iederz een werk- of stageplek of de verbinding met het onderwijs zoeken. Bij de afronding van het ontwikkeltraject geven wij je advies over jouw vervolgstap en begeleiden we je hierbij. We laten je pas los als je goed geland bent!

Praktijkleren

Heb je wensen op het gebied van praktijkleren dan ga je samen met je begeleider bespreken wat jij wilt en kunt leren op je werkplek bij ons, of tijdens de stage die je bij ons loopt. Samen gaan jullie aan de slag om deze vaardigheden in de praktijk te ontwikkelen. Als je op gegeven moment laat zien dat jij deze vaardigheden goed beheerst, gaat jouw begeleider met een docent van een mbo-opleiding in gesprek. Als de docent en de begeleider allebei vinden dat jij hebt laten zien dat je deze vaardigheden inderdaad hebt, kan je een praktijkverklaring krijgen van de Noorderpoort of het Alfa College. Je kan dan aan iedereen laten zien dat jij bepaalde vaardigheden bezit. Dit kan je op weg helpen in je verdere loopbaan.

 

Voor begeleiders

Voor meer informatie over onze ontwikkeltrajecten neem contact op met telefoonnummer 14050. Voor algemene informatie over praktijkleren met een praktijkverklaring kan je klikken op de volgende link: Praktijkleren.