Samen sterk

In bijgevoegd artikel vind je informatie over Samen Sterk, een organisatie die jullie kan helpen met van alles en nog wat!

informatie Samen Sterk!

Collega Peter Bosman overleden

Afgelopen vrijdag bereikte de medewerkers van iederz en Stadsbeheer/begraafplaatsen het trieste nieuws dat collega Peter Bosman op 65-jarige leeftijd is overleden.

Peter moest nog ongeveer een jaar werken voordat hij met pensioen zou gaan. Helaas heeft hij dit niet mogen halen. Hij was medewerker groenonderhoud bij de afdeling Begraafplaatsen van Stadsbeheer. Zijn collega’s verliezen in Peter een zeer gewaardeerde collega. Zijn humor en aanwezigheid zullen zij ontzettend gaan missen.

Peter ligt opgebaard in Hoentocht, het nieuwe uitvaartcentrum van DELA in Groningen.

Gelegenheid tot afscheid nemen is er op donderdag 9 juni van 10.45 tot 11.00 uur.

De uitvaart zal aansluitend plaatsvinden om 11.00 uur.

Het adres van Hoentocht is:

Hoendiep 52

9745 EA Groningen

Gina Olthoff nieuwe directeur iederz

“Mijn hart maakte echt een sprongetje bij het lezen van de vacature. Ik wist gelijk: dít wil ik doen.” Aan het woord is Gina Olthoff, per 1 juli de nieuwe directeur van iederz. “Ik hou echt van de Stad, ik hou van Groningen. De afgelopen vier jaar werkte ik met veel plezier als manager bij Afeer in Oost-Groningen, maar het vooruitzicht om in ‘mijn’ Groningen mijn nieuwe baan te mogen vervullen, vind ik te gek.”

Ze vertelt enthousiast over haar ambitie: “Iederz is een mooi, bijzonder bedrijf dat nóg meer op de kaart gezet mag worden. We hebben straks een prachtig nieuw gebouw, wat niet alleen aan de buitenkant mooi moet zijn, maar waarbinnen de mensen zich ook thuis moeten voelen. Mijn inzet is dat we sociaal ontwikkel bedrijven nog meer kunnen door ontwikkelen, en nog meer gaan inzetten op de koppeling met leerlijnen en bijvoorbeeld praktijkleren.” Ook Klaas van der Wal, concerndirecteur is blij met het binnenhalen van Gina.

Sport en koffie

Hoe gaat ze haar nieuwe functie aanpakken? “Graag wil ik zoveel mogelijk met iedereen kennis maken en mijn gezicht laten zien. Ik ben nieuwsgierig naar alle verhalen die er binnen iederz leven, en kijk er naar uit om hier deel van uit te maken”, aldus een enthousiaste Gina. Kan ze iets meer zeggen over de ‘persoon achter de nieuwe directeur’? “Ik ben geboren in Garnwerd en getogen in Stad. Ik ben getrouwd, heb twee ‘liefdochters’ en ben gek op sporten, zoals bootcamp en pilates. Ik vind sport een mooi verbindingsmiddel, een leuke manier om elkaar van een andere kant te leren kennen. Dit jaar ga ik voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse lopen, en waarschijnlijk ook voor het laatst”, lacht ze. En waar kunnen we haar ’s nachts voor wakker maken? “Een goeie bak koffie, zwart”, is daarop het antwoord.

Nieuws

Het 2de bouwmagazine is verschenen! Als het goed is hebben jullie deze allemaal op de mat gehad!

Hieronder het magazine!

iederz bouwt deel 2

Eerste paal in de grond!

Donderdag 30 september is de 1ste paal van ons nieuwe pand de grond in gegaan!  We hopen hier begin 2023 onze intrek in te nemen!

 

Bericht UWV 

Mogelijk heb je van het UWV een uitnodiging ontvangen voor een digitale Meet & Greet XXL. Deze uitnodiging – met als onderwerp ‘Uitnodiging voor een digitale Meet & Greet XXL’ – is niet zo zeer bedoeld voor medewerkers die binnen iederz werkzaam zijn, dus voel je niet verplicht om hieraan deel te nemen.

Heb je er toch vragen over, neem dan even contact op met je werkleider.

Nieuwe CAO SW: regelingen aanvragen nu nog niet mogelijk

Er is een onderhandelingsakkoord tot stand gekomen voor een nieuwe CAO SW.  De looptijd is 1 januari 2021 t/m 31 december 2025.

Zie hierbij de link naar het akkoord: https://cedris.nl/app/uploads/Onderhandelaarsakkoord-cao-Sociale-Werkvoorziening-17-mei-2021.pdf

Vragen over RVU-regeling en seniorenregeling
We hebben begrepen dat er medewerkers zijn die al vragen hebben over de regeling vervroegd uitdiensttreding (RVU-regeling) en de seniorenregeling. En dat sommigen van jullie je ook al voor deze regeling aan willen melden.

Ondanks dat de ingangsdatum 1 januari 2021 is, kunnen we nog geen informatie verschaffen over de regelingen. We kunnen ook nog niet ingaan op verzoeken om aan een van de regelingen deel te nemen. De CAO is namelijk nog niet definitief bekrachtigd omdat er landelijk nog een achterbanraadpleging plaats zal vinden.

Wat gaat er nu gebeuren?

  • Vanaf half juli wordt het onderhandelingsakkoord voorgelegd aan de achterbannen van de FNV en CNV: de ledenraadpleging
  • Het onderhandelingsakkoord wordt ook aan de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) voorgelegd en dus ook aan de Gemeente Groningen
  • De duur van de raadpleging is in verband met de zomerperiode 8 weken
  • Na de zomer wordt de CAO eventueel bekrachtigd. Wanneer precies is nu nog niet bekend.


Meer informatie volgt
In de komende weken zullen we onder meer communicatie voorbereiden over de nieuwe CAO en we gaan proberen in beeld te krijgen voor wie welke regeling interessant kan zijn.

We houden jullie op de hoogte.

Filmpje over de nieuwe CAO SW 

Via deze link kan je een uitlegfilmpje bekijken over de nieuwe CAO SW:

Nieuwsbrieven 

Nieuwsbrief 17 – iederz maart 2022

Nieuwsbrief 16 – iederz februari 2022

Nieuwsbrief 15 – iederz januari 2022

Nieuwsbrief 14 – iederz december 2021

Nieuwsbrief 13 – iederz november 2021

Nieuwsbrief 12 – iederz oktober 2021

Nieuwsbrief 11 – iederz september 2021

Nieuwsbrief 10- iederz juli-aug 2021

Nieuwsbrief 9 – iederz juni 2021

Nieuwsbrief 8 – iederz mei 2021

Nieuwsbrief 7 – iederz 24 maart 2021

Nieuwsbrief 6 – def iederz 17 december 2020

Nieuwsbrief 5 – iederz 22 oktober 2020

Nieuwsbrief 4 – iederz 22 juli 2020

Nieuwsbrief 3 – iederz 16 juni 2020

Nieuwsbrief 2 – iederz 18 mei 2020

Nieuwsbrief 1 – iederz – 22 april 202