Nieuws

Bericht UWV 

Mogelijk heb je van het UWV een uitnodiging ontvangen voor een digitale Meet & Greet XXL. Deze uitnodiging – met als onderwerp ‘Uitnodiging voor een digitale Meet & Greet XXL’ – is niet zo zeer bedoeld voor medewerkers die binnen iederz werkzaam zijn, dus voel je niet verplicht om hieraan deel te nemen.

Heb je er toch vragen over, neem dan even contact op met je werkleider.

Nieuwe CAO SW: regelingen aanvragen nu nog niet mogelijk

Er is een onderhandelingsakkoord tot stand gekomen voor een nieuwe CAO SW.  De looptijd is 1 januari 2021 t/m 31 december 2025.

Zie hierbij de link naar het akkoord: https://cedris.nl/app/uploads/Onderhandelaarsakkoord-cao-Sociale-Werkvoorziening-17-mei-2021.pdf

Vragen over RVU-regeling en seniorenregeling
We hebben begrepen dat er medewerkers zijn die al vragen hebben over de regeling vervroegd uitdiensttreding (RVU-regeling) en de seniorenregeling. En dat sommigen van jullie je ook al voor deze regeling aan willen melden.

Ondanks dat de ingangsdatum 1 januari 2021 is, kunnen we nog geen informatie verschaffen over de regelingen. We kunnen ook nog niet ingaan op verzoeken om aan een van de regelingen deel te nemen. De CAO is namelijk nog niet definitief bekrachtigd omdat er landelijk nog een achterbanraadpleging plaats zal vinden.

Wat gaat er nu gebeuren?

  • Vanaf half juli wordt het onderhandelingsakkoord voorgelegd aan de achterbannen van de FNV en CNV: de ledenraadpleging
  • Het onderhandelingsakkoord wordt ook aan de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) voorgelegd en dus ook aan de Gemeente Groningen
  • De duur van de raadpleging is in verband met de zomerperiode 8 weken
  • Na de zomer wordt de CAO eventueel bekrachtigd. Wanneer precies is nu nog niet bekend.


Meer informatie volgt
In de komende weken zullen we onder meer communicatie voorbereiden over de nieuwe CAO en we gaan proberen in beeld te krijgen voor wie welke regeling interessant kan zijn.

We houden jullie op de hoogte.

Filmpje over de nieuwe CAO SW 

Via deze link kan je een uitlegfilmpje bekijken over de nieuwe CAO SW:

Overlijden collega Erwin van der Tuuk 

Tot ons grote verdriet is op zaterdag 29 mei onze gewaardeerde collega Erwin van der Tuuk op 44-jarige leeftijd overleden.

Erwin is op 1 juli 2015 in dienst getreden bij iederz. Hij begon in het team van productieleider Jan Stenveld. Erwin was ambitieus en wilde zich graag verder ontwikkelen. Vooral de functie van materiaalman sprak hem zeer aan. Jan had alleen al een materiaalman in zijn team. Erwin maakt daarom de overstap naar het team van Martin Woldringh. Hier kreeg hij de kans om materiaalman te worden. Dit is hem uiteindelijk ook gelukt.
Erwin was een vriendelijke man die gemakkelijk en snel contact legde met andere mensen.

Wij wensen zijn familie, vrienden en naaste collega’s veel sterkte.

Erwin wordt zaterdag 5 juni om 16:00 gecremeerd in crematorium Selwerderhof. Een aantal naaste collega’s zal hierbij aanwezig zijn.

Nieuwsbrieven 

Nieuwsbrief 8 – iederz mei 2021

Nieuwsbrief 7 – iederz 24 maart 2021

Nieuwsbrief 6 – def iederz 17 december 2020

Nieuwsbrief 5 – iederz 22 oktober 2020

Nieuwsbrief 4 – iederz 22 juli 2020

Nieuwsbrief 3 – iederz 16 juni 2020

Nieuwsbrief 2 – iederz 18 mei 2020

Nieuwsbrief 1 – iederz – 22 april 202