Arbeidsmatige dagbesteding

Binnen iederz bieden wij arbeidsmatige dagbesteding. Onze dagbesteding is er op gericht om je een stap verder te helpen waardoor je uit de dagbesteding komt en een vorm van werk of praktijkleren kunt gaan doen. Hiermee zou je je eigen inkomen kunnen gaan verdienen. Deze dagbesteding is voor iedereen in de gemeente Groningen die een indicatie heeft voor dagbesteding op grond van de WMO.

Instroomportaal

De arbeidsmatige dagbesteding vindt plaats binnen ons Instroomportaal. De arbeidsdeskundige en de coaches van het Instroomportaal kijken samen met jou wat jij nodig hebt om een volgende stap naar werk of praktijkleren te kunnen maken. Daarbij wordt aangesloten bij jouw mogelijkheden. Arbeidsmatige dagbesteding bij ons kan maximaal een jaar duren.

 

Hoe werkt het?

De indicatie voor (arbeidsmatige) dagbesteding wordt afgegeven door het WIJ-team. De WIJ-teams kunnen rechtstreeks voor iederz indiceren. Wanneer je een indicatie voor arbeidsmatige dagbesteding krijgt, of je indicatie wordt verlengd, dan kan jouw begeleider of de zorginstelling die jou begeleidt contact met ons opnemen. Ook kun je altijd zelf met ons contact opnemen. Er volgt dan een intakegesprek met jou, en als je dit wilt, je begeleider.

 

Het ontwikkelen van vaardigheden

Tijdens dat intakegesprek gaat onze arbeidsdeskundige met jou bespreken hoe de arbeidsmatige dagbesteding bij ons jou zou kunnen ondersteunen bij het maken van een eerste stap naar werk of praktijkleren. Als jij besluit dat je bij ons de arbeidsmatige dagbesteding wilt doen, start je met werken in een groep om zo erachter te komen waar je goed in bent.

Waar liggen jouw kwaliteiten?

Samen met de coaches van ons Instroomportaal wordt gekeken waar je kwaliteiten liggen en welke vaardigheden je gaat ontwikkelen. Na verloop van tijd ga je op verschillende afdelingen van iederz werken om te ontdekken welk werk bij je past. Ook is het mogelijk om snuffelstages te doen buiten iederz.

Wanneer jouw werkvaardigheden voldoende zijn ontwikkeld kijken we samen met jou wat de volgende stap zou kunnen zijn, en waar jij het beste op je plek bent. Dat kan binnen iederz zijn, maar ook daarbuiten. We ondersteunen je bij het zetten van die volgende stap.