Andre Nijdam

Mijn start was lastig. Ik heb een verslavingsverleden, ook ben ik dakloos geweest. Ik werkte vroeger als postbode, maar dit was op het laatst niet meer haalbaar. Ook mijn relatie liep stuk. Op mijn 36e besloot ik dat het genoeg was. Ik wilde het radicaal anders gaan doen en ben afgekickt. In 2000 klopte ik aan bij het UWV om weer aan het werk te gaan. Omdat ik zo lang niet in het arbeidsproces had gezeten, had ik daar wel een stukje begeleiding bij nodig. En zo kwam ik bij iederz terecht.

Ik ben begonnen als schoonmaker

Ik ben begonnen met schoonmaak aan de Peizerweg. Het begin was lastig. Er kwamen allerlei dingen op me af waar ik niet op was voorbereid. Zoals emoties die ik lange tijd had verdoofd.
Gelukkig hadden de mensen bij iederz vertrouwen in mij. Ik wilde graag met dieren werken. Samen met een consulent heb ik geregeld dat ik aan de slag kon bij de dierenambulance in Zuidwolde. Hier heb ik me opgewerkt tot assistent manager.

 

De kans om door te groeien

Na 4 jaar ben ik overgestapt naar de Dierenambulance in Groningen. Hier werk ik nu 14 jaar. Omdat ik leidinggevende capaciteiten heb, een goede teamplayer ben en situaties goed aanvoel, kreeg ik de kans om door te groeien. De sollicitatieprocedure was best pittig. Inmiddels ben ik sinds allround manager en eindverantwoordelijk voor de hele bedrijfsvoering hier.

Mijn takenpakket bestaat uit de dagelijkse aansturing van alle werkzaamheden. Ik maak de begroting, draai diensten mee, behandel sollicitaties en ben aanwezig bij vergadering. Als er gedoe is op de werkvloer dan los ik het op. Ook ben ik continu op zoek naar fondsen en donaties. Ik doe mijn werk met veel plezier. In mijn vrije tijd ben ik actief hardloper. Ik heb al 10 marathons op mijn naam staan.