Marcel van de Wielen

Toen ik 31 jaar geleden startte bij iederz, heette het nog DSW Stadspark. Eerst werkte ik als gereedschapsmaker op de afdeling metaalbewerking. Na een tijd wilde ik wat anders en ging ik naar een spuiterij. Dit was allemaal op de Peizerweg. Ook heb ik in parkeergarages gewerkt in de binnenstad, dat was in de Haddingestraat en in de Oosterpoort.

Het is heerlijk om buiten te zijn

Ik kreeg 20 jaar geleden een stageplek aangeboden als medewerker groenvoorziening. Het is heerlijk om buiten te zijn. We ontmoeten veel mensen en het werk is afwisselend. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot voorman. Om dit werk te kunnen heb ik allerlei cursussen gevolgd. Ik ben gestart met een snuffelcursus, daarna een cursus waarin ik basiskennis opdeed, toen door naar een cursus waarin ik zelfstandig alle werkzaamheden leerde uitvoeren. Tot slot heb ik meer geleerd over leidinggeven: hoe ga je met mensen om en hoe stuur je mensen op een goede manier aan.

 

Veiligheid voorop

Wat belangrijk is in mijn werk als voorman is het in de gaten houden van het langskomende verkeer, hierbij let ik op de veiligheid voor de bewoners en de medewerkers. Ik wil graag verder groeien in mijn rol als voorman. Daarvoor volg ik nu een cursus als algemeen medewerker. Ik ga ik 1 x per 14 dagen naar school, de kennis die ik hier opdoe breng ik in praktijk tijdens mijn werk. Het gaat prima, we hebben een fijn team en de sfeer is goed!