Perkin Elmer

Perry Luja is directeur van Perkin Elmer Groningen, een onderneming in analytische instrumenten. Jaarlijks verscheept het bedrijf zo’n 50 duizend zendingen over de hele wereld. Werknemers van iederz helpen bij het inpakken en verzendklaar maken. ‘Door met iederz samen te werken, vergroten we onze flexibiliteit. De iederz ploeg werkt gewoon bij ons in het bedrijf. We vormen zo gezamenlijk een onderdeel van ons werkproces. Groepsdetachering dus. Zowel voor iederz en Perkin Elmer is dit dus dé oplossing.’

Samenwerking met iederz is onderdeel  van onze groeistrategie

Perkin Elmer is een van de wereldmarktleiders in analytische instrumenten. Wij zijn uitgeroepen tot Centre of Excellence. We leveren producten die worden gebruikt bij het doen van onderzoek naar medicijnen. Jaarlijks verschepen we zo’n 50.000 zendingen over de hele wereld. iederz helpt ons daar al meer dan 10 jaar bij. Bijvoorbeeld door het verrichten van arbeidsintensief werk als het verpakken en verzendklaar maken van vloeistofflesjes. Een team van inpakmedewerkers werkt binnen ons bedrijf. Dat gebeurt op basis van een stuksprijs, hetgeen ons bedrijfsrisico beperkt. Het zorgt voor een upgrading van onze verkoop- en servicestructuur. We werken nu order- in plaats van voorraadgestuurd.

Opvangen van piekmomenten

Door iederz kunnen we pieken in de orderstroom opvangen. De extra handen waarover we beschikken vergroten onze flexibiliteit flink. Opmerkelijk is het enthousiasme waarmee de medewerkers hun werk doen. Belangrijk voor ons is het sociale aspect: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans bieden op een normale baan. Wanneer collega’s van ons hoofdkantoor in Boston langskomen, zijn ze daarover vaak positief verrast.

Perry Luja, vestigingsdirecteur Perkin Elmer