Sport050

Sport050 is er voor sporters in de gemeente Groningen. Wij onderhouden, beheren en exploiteren sportaccommodaties waaronder 8 sporthallen en sportcentrum Europapark. 3 sporthallen en het Europapark worden bemand met personeel van Iederz. De beheerders doen ook facilitaire werkzaamheden.

Diverse werkzaamheden

We werken al zo’n 25 jaar samen met iederz. De medewerkers zijn via iederz gedetacheerd in onze sportcentra. In januari 2019 zijn er 4 mannen gestart als medewerker in het sportcentrum Europapark. Het sportcentrum is overdag in gebruik door de Noorderpoort. In de avonden, in de weekenden en in de vakanties exploiteert Sport050 het sportcentrum.

 

Begeleiding en toezicht houden

We zijn begonnen met een inwerkperiode van 2 maanden. De werkzaamheden bestaan uit begeleiding bieden en toezicht houden. Maar ook zijn de jongens gastheer en helpen ze met het plegen van klein onderhoud. Het werk is dus best divers. Dit omdat we verschillende voorzieningen bieden. We hebben we bijvoorbeeld een turnzaal, een fitnesszaal, een dojo en een danszaal.

Zelfstandig invulling geven aan de functie

Direct vanaf de opening van sportcentrum Europapark zijn de medewerkers betrokken bij de werkzaamheden. De mannen doen het meeste zelf. Ook het werkrooster maken ze zelfstandig. Ze krijgen veel vrijheid en weten daar ook goed mee om te gaan. Ik heb er veel bewondering voor hoe goed deze mannen in staat zijn de boel draaiende te houden.

Nico Groenendal, accommodatiebeheerder Sport050.