Je wilt een ontwikkeltraject

Bij iederz hebben we een Instroomportaal opgericht waar we ontwikkeltrajecten aanbieden. Als jij aan het werk wilt en je eigen inkomen wilt verdienen maar je hebt ondersteuning nodig bij het zetten van een eerste stap naar werk of praktijkleren dan kun je bij ons Instroomportaal terecht voor een ontwikkeltraject.

Intake-gesprek

Als je je aanmeldt krijg je eerst een intake-gesprek met één van onze ontwikkelcoaches. Tijdens dit intake-gesprek kijken we samen met jou wat we voor je kunnen betekenen. Ons ontwikkeltraject bestaat uit een periode waarin je aan de slag gaat binnen ons Instroomportaal en wij samen met jou gaan kijken waar je interesses liggen, waar je goed in bent maar ook aan welke vaardigheden we samen met jou gaan werken. Dat noemen we ontwikkelpunten.

Met de ontwikkelcoaches van het Instroomportaal werk je aan deze ontwikkelpunten. Daarna ga je onder leiding van een werkleider op een productieafdeling binnen ons bedrijf hiermee verder.

De vervolgstap

Afhankelijk van je voortgang, je mogelijkheden én wensen kunnen we in de volgende fase binnen of buiten iederz een stageplek of de verbinding met het onderwijs zoeken.Bij de afronding van het ontwikkeltraject geven wij je advies over jouw vervolgstap en begeleiden we je hierbij. We laten pas los als je goed geland bent! Een vervolgstap kan zijn een arbeidscontract voor een beschutte werkplek binnen of buiten ons bedrijf, een andere vorm van een gesubsidieerde arbeidsplek zoals begeleid werken of een afspraakbaan bij een reguliere werkgever, een gewone baan bij een gewone werkgever en verschillende vormen van onderwijs.

Maatwerk

De maximale duur van een ontwikkeltraject bij ons is een jaar. De meeste deelnemers doorlopen het traject veel sneller. Het ontwikkeltraject is namelijk maatwerk, dus toegesneden op jouw situatie. Zolang je inwoner bent van de gemeente Groningen en je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt kun je bij ons terecht. Daarbij maakt het in principe niet uit wat je achtergrond is. Heb je een uitkering, dan kun je het ontwikkeltraject volgen met behoud van deze uitkering.