Mohammed Ansari

Ik ben Mohammed, ik ben 20 jaar en kom uit Afghanistan. Ook heb ik in Iran gewoond. Het werken bij iederz vind ik leuk om te doen. Het is ongeveer een jaar geleden dat ik ben begonnen bij iederz. Ik ben gestart met een inburgeringstraject. Elke ochtend ging ik naar het Alfa College. In de middagen werkte ik in het Instroomportaal van iederz. De werkzaamheden bestonden uit het inpakken van chocola. Ook heb ik korte tijd bij Niemeijer gewerkt.

Ik maak het liefst Italiaanse pasta

Toen kreeg ik een stageplek aangeboden bij Lentis. Hier werk ik nog steeds. Ik ben pas begonnen met een mbo-1 opleiding. Tijdens mijn opleiding is het de bedoeling dat ik veel praktijkervaring opdoe. Dus dat kan ik op deze manier goed combineren. Mijn werkzaamheden bestaan uit het meehelpen in de keuken bij het bereiden van de maaltijden. Het liefst maak ik Italiaanse pasta. Ook zorg ik ervoor dat alles schoon en netjes blijft.

Altijd je best doen

Hiervoor deed ik verschillende dingen. In Iran werkte ik in een schoenenfabriek en als fruitverkoper op straat. Ik ben opgevoed met de gedachte dat je hard moet werken en dat je altijd je best moet doen. Ik wil later graag verpleegkundige worden in een ziekenhuis. Ik heb een contract gekregen voor 6 maanden. Daar ben ik heel blij mee. Het gaat goed en ik heb het enorm naar mijn zin. Het is leuk om onder de mensen zijn. Daarbij biedt dit mij de mogelijkheid om de Nederlandse taal goed te leren.