Visschedijk

In 2010 is de samenwerking tussen ons en iederz ontstaan. Vanuit iederz werd een groep van 60 medewerkers gedetacheerd bij Visschedijk. We zijn begonnen met het schoonmaken van schoolgebouwen van de Noorderpoort. In 2013 werd ons de aanbesteding gegund door de gemeente Groningen. Op meerdere gemeentelijke locaties maken we sindsdien schoon met een team van medewerkers. Voorbeelden zijn de vestigingen aan het Harm Buiterplein, de Duinkerkenstraat en de Peizerweg.

Afstemming gaat nu automatisch

We hebben regelmatig contact met onze consulent binnen iederz, dit verloopt heel goed. De consulent houdt contact met de direct leidinggevenden van Visschedijk op de vestiging. In het begin was het even zoeken naar het juiste evenwicht. Maar dit verloopt nu zo goed dat het afstemmen eigenlijk automatisch gaat.

 

Inspelen op de vraag

Bij Visschedijk werken 300 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er is steeds meer vraag vanuit de overheid naar bedrijfsvoering op basis van MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) en social return. Met onze jarenlange ervaring op dit gebied lukt het ons om hier goed op in te spelen.

Waardering en commitment

Binnen Visschedijk leiden we medewerkers breed op in samenwerking met iederz die de SVS-opleidingen aanbiedt. Naast aandacht voor het schoonmaken, ligt er ook focus op het sociale aspect. Bijvoorbeeld de omgang met de aanwezige mensen op locatie, zoals bezoekers van gemeentelijke vestigingen en leerlingen op scholen. We houden rekening met het functioneren van onze medewerkers. Hierdoor voelt iedereen zich gewaardeerd. Dit krijgen we weer terug in de vorm van commitment!

Harm Visser, district manager Visschedijk.