14 september 2023 officiële opening iederz Silkeborgweg 2

Geplaatst op: 17 augustus 2023

 

Koning Willem-Alexander opende afgelopen donderdag officieel het nieuwe pand van iederz. Een groot spektakel waarbij meerdere collega’s van  iederz de kans kregen om met de majesteit te spreken.

Ongelooflijk trots
Directeur Gina Olthoff kon na afloop maar een woord (of eigenlijk twee) vinden voor het bezoek en hoe de medewerkers het hadden gedaan: “Ongelofelijk trots.” Dat begon al met de spectaculaire opening. Desiree en Marga haalden het woord iederz uit een door een heftruck gebrachte doos aan gaven het aan de koning. Voor Marga was het niet heel spannend, maar wel bijzonder. “Op het laatste gaf hij mij een hand en vroeg nog wat. Dat deed me wel wat, ik deed toen wel even zo,” vertelt ze terwijl ze laat zien hoe ze een traan uit haar ooghoek wegveegt. Desiree was wel nerveus, maar zodra ze op het podium stapte, was dat voorbij. “Als ik vanavond thuiskom, dan vertel ik alles!”

Door het pand
Na de openingsceremonie mocht het publiek genieten van Rooie Rinus en Pé Daalemmer, terwijl Gina de rondleiding begon. Willem-Alexander ging door het pand samen met de burgemeester, wethouder Carine Bloemhoff, de commissaris van de Koning en een hoop pers. Op verschillende plekken had de koning gesprekjes met medewerkers.

Anthony
Bijvoorbeeld met Anthony die samen met Samira vertelde over het werk dat ze doen. Hij was best zenuwachtig: “Ja dat maak je bijna nooit mee… je gaat bijna stotteren, veel om je heen kijken, hartkloppingen, maar uiteindelijk ging het hartstikke goed.” Want tijdens het gesprek met de koning werd de tafel omsingeld door fotografen en filmers. Dat maakte het extra spannend.

Ferdinand
Ferdinand sprak ogenschijnlijk heel ontspannen met de koning over bijvoorbeeld geld en Ajax. “Maar ik lette wel op mijn woorden, niet zoals ik met baas praat van ‘Hé mienjong!’ en ik wist dat de koning van Ajax houdt, dat wist ik. En dat klikte wel.” Het viel hem (en alle andere medewerkers) op hoe rustig Willem-Alexander was en erg geïnteresseerd en vriendelijk.

Angela
Angela was helemaal niet voorbereid toen de koning spontaan naast haar kwam zitten aan de grote tafel waar materialen voor huidonderzoek worden verpakt. “Dan heb je gewoon wel iemand naast je, die gewoon koning is. Dat maak je niet elke dag mee.” Maar ze is gelijk wel zo nuchter, dat ze direct wel weer aan het werk kan. Terwijl directeur Gina Olthoff nog staat te stuiteren en zegt: “Vandaag gaan we niet meer werken en gaan we lekker eten en drinken met elkaar,” terwijl achter haar op het tijdelijke iederz-festivalterrein “Engelbewaarder” uit de speakers komt.

Stefan
Op de afdeling waar verlichting in elkaar wordt gezet, mag Stefan uitleggen aan de majesteit hoe hij dat dagelijks doet. Speciaal voor de gelegenheid heeft Stefan een mooi oranje shirt uit de kast getrokken. Dat blijft niet onopgemerkt. Na afloop van het gesprek complimenteert Willem-Alexander hem met zijn shirtkeuze. Stefan glundert nog steeds.

Twee uur
Na zo’n twee uur stapt de koning weer in zijn auto om verder de provincie in te trekken voor gesprekken met aardbevingsslachtoffers. De positieve energie en de trots, die blijft veel langer hangen in het nieuwe pand van iederz.