stadspartners

Het lidmaatschap van Stadspartners kenmerkt zich o.a. door de onderlinge samenwerking, informatie-uitwisseling en het gebruik kunnen maken van elkaars netwerken. Daarmee verbreden de deelnemende bedrijven en instellingen hun kansen op continuïteit in zowel bedrijfsvoering als personeelsbeleid, voor nu en in de toekomst.

Economen voorspellen een toekomstig tekort aan arbeidscapaciteit als gevolg van ergrijzing en een tekort aan kwalitatieve instroom. In enkele sectoren is nu al tekort aan gekwalificeerd personeel uit het onderste segment van de arbeidsmarkt. Daartegenover is er een groot potentieel aan capaciteit in dat segment van de arbeidsmarkt. Dit potentieel is niet gemakkelijk bereikbaar en inzetbaar voor de ondernemer. Instroom uit deze doelgroep wordt aanbod gericht en vaak ad-hoc gerealiseerd.

Een platform dat de vraag verbindt met het juiste aanbod, kan hierin voorwaardenscheppend faciliteren, waarmee de continuïteit van ondernemingen in de toekomst wordt versterkt.Dit platform bestaat uit deelnemers die voor en door bedrijven – als partners – de verbinding leggen tussen ondernemer en werknemer.Stadspartners is een partnership van grote(re) werkgevers en instellingen in Groningen en omgeving en vormt een belangrijke schakel tussen arbeid en ondernemers.

iederz speelt binnen dit netwerk een actieve en verbindende rol. Door samen te werken in een partnership vergroten we de mogelijkheden voor een goede personeelsvoorziening in de toekomst. Samen met bedrijven en instellingen in de regio werken we aan continuïteit en kwaliteit in personeelsvoorziening. iederz ziet zichzelf als intermediair tussen vraag en aanbod. We kunnen mensen de juiste arbeidsvaardigheden bijbrengen en stageplaatsen regelen. Deelname van iederz aan Stadspartners betekent bovendien dat werkzoekenden met een arbeidsbelemmering beter in beeld komen voor een reguliere werkplek.

 

Kenmerken Stadspartners

Netwerk grote(re) werkgevers

 • Informatieplatform
 • Onderlinge samenwerking
 • Actief personeelsbeleid
 • Continuïteit bedrijfsvoering
 •  

  Missie en visie

  Stadspartners willen voor en door hun bedrijven de onderlinge verbinding maken met elkaar en met mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Zij stimuleren d.m.v. diverse initiatieven (bijvoorbeeld met behulp van werkervaring, scholing en zelfontplooiing) dat er een ontwikkeling ontstaat die leidt tot betere kansen op de arbeidsmarkt. Het Stadspartnerschap is uniek door de diversiteit aan bedrijven en instellingen die zich samen inzetten en concreet invulling geven aan hun voornemen tot maatschappelijk verantwoord ondernemen.

   

  Deelnemers Stadspartners

  Ikea - Makro - Visschedijk Facilitair - Rijksuniversiteit Groningen - Donker Groen - Noorderpoort - Oosterhof-Holman - Hanzehogeschool - Randstad - Brandweer Groningen - Qbuzz - Politie Groningen - AllBidigit Group - Gemeente Groningen - Virol - Recycling - iederz