CDA Jongeren uit Groningen bezoeken iederz

Onlangs brachten de CDA Jongeren afdeling Groningen een werkbezoek aan iederz, op de locatie aan de van der Hoopstraat. De CDAJ hadden eerder aangegeven graag meer te willen weten over het Sociale Werkbedrijf in het algemeen en in iederz als onderdeel van de gemeente Groningen in het bijzonder.

Ontvangst
De bezoekers werden ‘s ochtends om 10 uur met een kopje koffie welkom geheten door de directeur van iederz, Solveg Snippe. Zij vertelde over de achtergrond, geschiedenis en huidige ontwikkelingen rondom de sociale werkvoorziening, het nieuw beschut werken en de verschillende locaties van het productiebedrijf iederz.

Rondleiding
De groep ging daarna samen met locatiemanager Bernd ter Keurs kijken bij de werknemers op de werkvloer. Tijdens de rondleiding op de locatie werden de diverse productiewerkzaamheden bekeken en toegelicht. De jongeren waren heel geïnteresseerd en zeer onder de indruk wat ze daar zagen en wat de medewerkers vertelde.

Geslaagd bezoek
Aan het einde van de rondleiding hebben de bezoekers geluncht in de kantine van de van der Hoopstraat en werd het werkbezoek afgerond. Tijdens de lunch werd er nog druk gesproken over alle indrukken die de jongeren hadden opgedaan tijdens het werkbezoek. Het was een leuk en zinvol bezoek, zodat iedereen zei: zoiets is zeker voor herhaling vatbaar.

CDA Jongeren uit Groningen bezoeken iederz